Ur Hasselabladet sommaren 2008



Några rader från Hassela Bio…

Nu tar vi på bion sommarlov efter denna säsong. Vi har visat 37 filmer av olika slag, med naturligtvis varierande besökssiffror. Säsongens rekord var Arn som drog 106 personer, tät följd av Varg som drog 80 st. The Queen och Angel är dagbio filmerna vi visat, ett mycket uppskattat arrangemang. VI hoppas fler daglediga upptäcker det mysiga med att se en bra film mitt på en vardags eftermiddag. Under den korta fikapausen mitt i filmen diskuterades bla filmen och spekulerades i hur den slutar.
Vi har provat på vid två tillfällen att köra fredagsbio, med start kl 21, med gott resultat.

Även i år har några ur kommittén varit på Filmdagarna i Leksand. Den helg som tidigare varit förknippad med sandaler, strålande sol och värme kom i år med ett ordentligt bakslag. 2 dm sö föll under lördagen. Men vad gör det när man får sitta inomhus och se på bra filmer, äta god mat och träffa trevliga filmkolleger.

Nästa säsong beräknas komma i gång den första helgen i september. Och det blir inga större förändringar, utan det blir dagbio både på höst- och vårkanten, barnfilmer med jämna mellanrum, och förmodligen en och annan fredagsbio.

Bion har en blogg på Internet där du kan se de kommande filmerna, läsa vad de handlar om och få ett kort smakprov i form av en filmtrailer. Där läggs även annan information ut. Är du nyfiken på vilka filmer vi har kört tidigare kan man så kan man se det också. Adressen är: http://hasselabio.blogspot.com.
Här kan du också hitta dagbok med bilder från Filmdagarna.

Har du nåt du funderar på angående bion, så kan du maila till mail@hasselabio.se.

Sommarhälsningar från Biokommittén.
Lena, Sonia, Sylvia, Sten-Arne, Stig, Kerstin, Monica, Inglis, Eva, Allan, Arne & Maria.



I väntan på nästa film, på Visir bio i Leksand.